Bedemand Per Rasmussen

Historie

Bedemand Per Rasmussen blev uddannet som bedemand i 1984 og overtog i 1996 Viborg Begravelsesforretning på Dumpen 2 i Viborg.

Således har Per Rasmussen altså fungeret som bedemand i mere end 25 år i den by, han i første omgang slet ikke kendte noget til. Men forretningen i Viborg viste sig at være præcis den udfordring, Per Rasmussen havde savnet.  Fra at være den mindste forretning i byen, voksede den sig større, og i dag er Per Rasmussen sammen med hans ægtefælle og den daglige leder af forretningen ,Christina Bredgaard Husum, også indehaver af bedemandsforretninger i Kjellerup, Skals, Tjele, Stoholm, Bjerringbro og Karup.

Begravelsesforretning fra 1960 til i dag

I lokalerne på Dumpen havde der været begravelsesforretning siden 1960. Den første bedemand, Ib Skov, etablerede forretningen, afhændede den senere til Aage Bitch, der overdrog den til Verner Poulsen, hvorefter Bedemand Per Rasmussen overtog.

En begravelsesforretning i 1960 så noget anderledes ud, en den gør i dag. For det første var det dengang vigtigt at kunne vise, man drev en velassorteret forretning. Det gjorde man bl.a. ved at være lagerførende i alle størrelser børnekister – og have dem udstillet på hylder på væggen. Derudover var rustvognen dengang hestetrukket. Og den dag i dag har Bedemand Per Rasmussen stadig to vognlygter, der blev brugt på hestevognen. Flot så det ud, når de fire sorte heste kom trækkende med vognen gennem gaderne.

Rustvogne

I dag er flåden af rustvogne motoriseret, men al nostalgi er imidlertid ikke borte. Bedemand Per Rasmussen har en af landets eneste veteran-rustvogne, der p.t. er under renovering – et flot eksemplar af en Ford Ranchero 5L V8 fra 1974. Derudover har forretningen tre moderne Mercedes Benz-rustvogne i farverne sort, perlemorshvid og indian grey. Og sidste nye tilføjelse til flåden af rustvogne er en Volvo Plugin Hybrid-rustvogn i Denim blå.

At gøre en forskel – en moderne bedemand i konstant fornyelse

Der er meget historie forbundet med begravelsesforretningen, ikke mindst fordi det er den ældste begravelsesforretning i Viborg. Men også fordi Per Rasmussen har drevet den længe og samtidig sørget for at følge med tiden og hele tiden forny sig. Bedemand Per Rasmussen er således en moderne bedemand, der tager initiativ og går nye veje. Lige fra at kunne hjælpe med Mine sidste aftaler herunder fremtidsfuldmagt og testamente, til at han har etableret mindestue og mindelund. Tilbyder at udlåne en flyttetrailer til tømning af bo og til at få fremstillet hhv. et personligt salmehæfte til højtideligheden og et personligt mindesmykke med fingeraftryk fra afdøde.

Samarbejdet med Bedemand Per Rasmussen

Valg af bedemand er i høj grad tillidsbaseret. Og den sidste rejse kan af indlysende årsager ikke gøres om. Derfor er det også så vigtigt for os hos Bedemand Per Rasmussen at gøre det ordentligt – hver gang. For det handler om mennesker. Vi lytter til jeres ønsker og imødekommer dem i det omfang, det overhovedet kan lade sig gøre. Dermed kan vi være med til at give afdøde – og jer som pårørende – en mindeværdig, smuk og personlig sidste afsked og dermed være med til at gøre en forskel.

Det er også vigtigt for os at gøre processen omkring en begravelse så overskuelig – og gennemskuelig – som muligt. Og når en af vores kære går bort, er der mange ting, der skal holdes styr på. Her kan du få overblikket over de praktiske ting, der skal tages stilling til i forbindelse med et dødsfald. Ønsker du vores hjælp til det, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 8662 0196 eller mail@bmpr.dk.

En bæredygtig begravelse

Hos Bedemand Per Rasmussen oplever vi ofte ønsket om, at bisættelsen eller begravelsen skal være bæredygtig, men hos os er det en naturlig del af det at drive forretning og vi holder os hele tiden opdaterede på området. En bæredygtig sidste rejse indebærer flere ting; både at kiste eller urne er produceret bæredygtigt – og af bæredygtige materialer – og at vores ydelser har et bæredygtigt islæt. Det kan du få hos os.

ISO9001-certificeret bedemand

Vi er medlem af brancheforeningen Danske Bedemænd, som har indgået en aftale med DS Certificering om ISO9001-certificering, der er udviklet for at sikre kvaliteten og trygheden ved et samarbejde med en bedemand. Certificeringen er internationalt anerkendt og stiller høje krav til alle certificerede. Vi undergår bl.a. løbende kvalitetskontrol blandt familier og pårørende, og den kontrol er afgørende for vores fortsatte certificering. Kontrollen udarbejdes ud fra spørgeskemaer, der skal give et retvisende billede af den service, du har fået hos os. Med certificeringen er du sikret, at vi:

 • Er uddannede bedemænd
 • Leverer høj kvalitet
 • Løbende kvalitetskontrolleres
 • Følger branchens etiske regelsæt
 • Yder faglig og professionel rådgivning
 • Udfører de aftalte ydelser
 • Overholder den aftalte prisramme

Min sidste vilje og Mine sidste aftaler

Det kan være en fordel for en selv og sine  efterladte at have taget stilling til, hvor og

hvordan man ønsker sin begravelse/bisættelse. Hvor meget man ønsker at tage stilling til er individuelt.  Vi kan være behjælpelig i dialogen om alt vedr. kiste, urne etc. Og med udfyldelsen af Min sidste vilje

Hos os  kan du også få hjælp og vejledning til andre vigtige dokumenter, det kalder vi Mine sidste aftaler. Mine sidste aftaler er Bedemand Per Rasmussens eget rådgivningshus, der udelukkende beskæftiger sig med dødsbobehandling, testamente og fremtidsfuldmagter. Læs mere her

Bedemand Per Rasmussen er din lokale bedemand
Hos Bedemand Per Rasmussen får I altid personlig, professionel og vedkommende råd og vejledning. Vi har mange års erfaring inden for branchen, og alle vores bedemænd er uddannede – eller ved at blive det. Derudover er vi ISO 9001-certificerede, hvilket er din sikkerhed for, at du altid møder professionelle, engagerede bedemænd hos os, samt at vi er medlem af brancheforeningen Danske Bedemænd.

Hos Bedemand Per Rasmussen får I:

 • Uddannede, professionelle bedemænd
 • Lokale bedemænd, der selv bor i området og derfor har stort lokalkendskab
 • ISO9001-certificerede bedemænd i højeste kvalitet
 • Mindestuer, hvor der er mulighed for at sige et sidste farvel i rolige, trygge omgivelser
 • En mindelund i Bjerringbro, hvor blomsterne fra en højtidelighed i mindestuen kan lægges
 • En bedemand, der har taget aktivt stilling til bæredygtighed og tænker det ind i alle aspekter
 • Mulighed for at låne en flyttetrailer i forbindelse med tømning af bo
 • Mulighed for at få fremstillet personlige mindesmykker

Galleri

Per Rasmussen

Indehaver Bedemand Per Rasmussen

Certificeret

Bedemand Per Rasmussen er DS9001 Certificeret

Christina Bredgaard Husum

Indehaver Bedemand Per Rasmussen

Certificeret

Bedemand Per Rasmussen er DS9001 Certificeret

Skal vi hjælpe dig?

Ansatte

Per Rasmussen

Indehaver og bedemand

For mig handler det meget om nærvær, respekt og ordentlighed. Det er helt essentielt, at man er nærværende og møder de pårørende i øjenhøjde og med forståelse for deres situation.

Christina Bredgaard Husum

Indehaver, daglig leder og bedemand

Jeg koordinerer dagene og bevarer det store overblik, også i pressede situationer – så der er mere tid og rum til, at bedemændene igennem nærvær og ro kan gøre den personlige forskel der hvor behovet er størst.

Britta Iversen

Bedemand

Jeg synes det er et stort privilegium, når jeg kan planlægge noget anderledes hvor de pårørende får oplevelsen af at sørge for den – helt personlige begravelse – med deres afmærkninger på dagen.

Henriette Bøgh Pedersen

Bedemand

Bedemandsfaget generelt handler for mig om at kunne gøre en forskel og give de pårørende en oplevelse, der til sammen giver en smuk og respektfuld helhed og et smukt minde.

Marianne Bjerrisgaard

Bedemand

Jeg sætter en stor ære i at kunne hjælpe andre mennesker, der, hvor de nu er i sorgen. Der er en stor tilfredsstillelse i at hjælpe dem et lille skridt videre i processen.

Jette Andreassen

Bedemand

Det, at de pårørende føler sig hørt, set og hjulpet er det, der for alvor driver mig i mit arbejde. Og jeg ser meget frem til at blive færdiguddannet som bedemand i maj 2023

Simon Roberty Pedersen

Under uddannelse som bedemand

Bedemandsfaget er den rette hylde for mig. Jeg holder af at være en klippe og gøre en forskel for andre, så mennesker i sorg kan komme godt ud på den anden side.

Evan Peter Haislund

Pensioneret bedemand
Træder til efter behov

Jeg ser det som min opgave at råde og vejlede de på rørende ved dødsfald gennem den proces det er at tage afsked med en af sine kære. Alle familier skal efterfølgende føle at de har fået en unik behandling fra vores side.

Birgith Bøge

Koordinator

Min hovedopgave er at disponer bedemændenes og assistenternes arbejdsopgaver ved holder styr på deres tid, sted og hvilke biler der skal anvendes. Jeg får lov at møde menneskene der, hvor de er, og bliver mødt med taknemmelighed retur. Det er meget givende og noget, jeg er rigtig glad for at være en del af.

Lokationer

Hos Bedemand Per Rasmussen er vi til stede lokalt i og omkring Viborg og opland. Vores første – og største – afdeling ligger i Viborg, men derudover har vi også afdelinger i hhv. Karup, Kjellerup, Stoholm, Tjele, Skals og Bjerringbro. Det er helt bevidst, at vi holder os lokalt, og vi ønsker ikke at brede os yderligere, da vi så ikke kan være så lokale, som vi ønsker. Det, at vi har lokalkendskabet til de forskellige byer, områder og sogne, er med til, at vi kan rådgive og vejlede bedst muligt.

Viborg

Bedemand Per Rasmussen har mere end 30 års erfaring med begravelser og bisættelser i Viborg. Vi hjælper med en mindeværdig og individuel begravelse. 

Tjele

Holdet her har mere end 30 års samlet erfaring samt indgående indsigt i og kendskab til kirker, kapeller, muligheder, traditioner og skikke i Tjele og omegn.

Stoholm

Stoholm Begravelsesforretning er din lokale bedemand i og omkring Stoholm og kan hjælpe ved dødsfald, bisættelse og begravelser i de omkringliggende byer.

Karup

Når der sker et dødsfald i eller omkring Karup, kan du trygt henvende dig til os. Vi er din lokale bedemand i Karup.

Gudenådalen

Få en personlig, mindeværdig og smuk sidste afsked i Bjerringbro og omegn hos Gudenådalens Begravelsesforretning. Samtidig med at du også får hjælp med de praktiske opgaver, der er at forholde sig til i forbindelse med et dødsfald. Hos os er du i trygge hænder. 

Kjellerup-Ans

Hos din lokale bedemand i Kjellerup-Ans respekterer vi individets forskellighed og bruger vores mange års erfaring til at spørge, lytte og rådgive professionelt omkring en smuk og personlig afsked.

Skals Møldrup

Når du vælger os som din lokale bedemand, er du i trygge og professionelle hænder.

Kontakt Bedemand Per Rasmussen