Helmich og Søn Begravelsesforretning

Historie

Helmich og Søn Begravelsesforretning drives af Thomas Helmich, som er tredje generation i familie-virksomheden. Det var Thomas´ farfar, Marius Christian Helmich, der grundlagde begravelsesforretningen i 1942. Den gang og ind til 1984 lå begravelsesforretningen i Kastanie Alle, Sønderborg. Sønnen Gerhard Helmich overtog forretningen i 1972 og har været aktiv indtil 2018. I 1984 flyttede forretningen til dens nuværende adresse på Arnkilgade 15, Sønderborg. Thomas Helmich har været bedemand siden 1996 og blev i 2017 Diplom-uddannet bedemand, gennem Brancheforeningen Danske Bedemænd. Det er den højeste uddannelse inden for bedemandsfaget.

I 1985 overtog vi Sønderborg og Augustenborg Begravelsesforretning.

I 2001 Overtog vi Gråsten og Omegns Begravelsesforretning. Din lokale bedemand i Gråsten og omegn har siden 1936 været i familien Jensens eje. Sønnen Steffen Jensen overtog Begravelsesforretningen i 1969. I 1990 flyttede Steffen begravelsesforretningen til dens nuværende adresse på Felstedvej 34, 6300 Gråsten. Steffen Jensen er stadig ansat og hjælper, når der er brug for det. I dag er det Torben Buhrkall som er vores bedemand i Gråsten og omegn. Han er opvokset i Rinkenæs og bor i dag i Alnor, Gråsten.

Vores mangeårige erfaring i branchen gør, at vi arbejder med den største ekspertise og kompetence. Sønderborg Begravelsesforretning er din lokale bedemand i Sønderborg Kommune.

Begravelsesforretningen har gennem alle årene haft samme ideologi: med mennesket og afdøde i fokus.

I dag har Helmich & Søn Begravelsesforretning 5 ansatte og består af følgende forretninger:

 • Sønderborg Begravelsesforretning
 • Augustenborgs Begravelsesforretning
 • Helmich & Søn Begravelsesforretning Nordborg og omegn
 • Gråsten og Omegns begravelsesforretning

Vi arbejder i hele Sønderborg kommune og de områder hvor familier gerne vil bruge os.

I 1976 blev begravelsesforretningen medlem af Brancheforeningen Danske Bedemænd. Herigennem bliver Vi uddannet og holdt ajour med de nye ting der sker i branchen. Alle vores medarbejdere er som minimum uddannet Eksamineret bedemænd gennem Danske Bedemænd.

Lige så smukt og individuelt, som livet leves – Lige så personlig kan afskeden være

Nå en af dine kære dør, står de svære beslutninger tilbage…

Kontakt din lokale bedemand i Sønderborg, Gråsten, Augustenborg og Nordborg. Hos Helmich og Søn Begravelsesforretning har vi gennem tre generationer støttet og hjulpet de efterladte med at arrangere begravelser og bisættelser.

Vi klarer alle de praktiske opgaver og vores vigtigste opgave er at skabe tryghed og tillid over for jer som har mistet. Vi yder stor omsorg og følger jer gennem hele forløbet, fra første kontakt, samtalen, selve bisættelsen/begravelsen, evt. urnenedsættelsen og skifteretten.

Vi klarer alle de praktiske opgaver. Vi holder på traditionerne og samtidig med, har du mulighed for at sætte dit helt personlige præg på din afsked med livet. Måske ønsker du særlige sange, blomster eller en helt speciel udsmykning af din kiste eller urne. Måske forstiller du dig at din aske skal spredes over havet.

At føle sorg vil altid være meget individuelt. Måske oplever du et stærkt behov for at gøre noget, og påtager dig derfor gerne de mange praktiske opgaver i forbindelse med begravelsen. Måske føler du dig lammet – sorgen overskygger alt, og du har brug for alle dine kræfter for at komme gennem dit tab.

Hos Helmich og Søn møder vi hver dag mennesker i sorg, og selvom vi ikke kan mindske din personlige smerte, kan vi hjælpe dig gennem den svære tid og de mange praktiske gøremål.

Vælg lokal bedemand til begravelse i Sønderborg, Gråsten, Augustenborg og Nordborg.

Vores erfarne bedemænd arbejder i hele Sønderborg kommune. Vores kerneværdier er omsorg, tillid og respekt.

Hos Sønderborg Begravelsesforretning hjælper vi med alle de praktiske gøremål i forbindelse med begravelser og bisættelser i Sønderborg, men vi arbejder overalt i Sønderborg Kommune og de områder uden for Sønderborg kommune, hvor der er brug for os.

Overslag over udgifter

Vi ved, det kan være vanskeligt at spørge til vores honorar – men ligesom din oplevelse af sorgen, vil de økonomiske omkostninger altid være individuelle. Hos Sønderborg Begravelsesforretning er prisen ikke hemmelig. Vi tilbyder altid en gratis og uforpligtende samtale, hvor vi lytter til dine behov og ønsker og herefter nøje forklarer, hvordan vi kan hjælpe, og vi laver altid et overslag over udgifter. Kun sådan mener vi, at du kan træffe beslutningen om, hvordan du ønsker at sige det sidste farvel.

—-

Din lokale bedemand har erfaringen og ved hvilke spørgsmål, der skal stilles. Så i får den bedst mulige afsked med afdøde.  Vi har kontakter til kirker og præster, blomsterhandlere og stenhuggere i byen, samt udbydere af dødsannoncer og taksigelser og steder, der er velegnede til mindesammenkomster m.m. Vi kender også prisniveauet på de forskellige ydelser.

Vi vil gøre vores yderste for at give en god og velkvalificeret hjælp og rådgivning. Alle aftaler kan træffes i eget hjem eller på et af vore kontorer. Også søn- og helligdage.  Vi kommer gerne ud i hele Sønderborg kommune og hvor folk gerne ønsker os.

Helmich & Søn Begravelsesforretning vil altid respektere den afdøde og de efterladte. For os er det ikke ligegyldigt, men særlig vigtigt, at alt sker i overensstemmelse med den menneskelige respekt, der ligger dybt i os.

Med venlig hilsen
Thomas Helmich

Galleri

Helmich og Søn Begravelsesforretning
Thomas Helmich

Indehaver Helmich og Søn Begravelsesforretning

Certificeret

Helmich og Søn Begravelsesforretning er DS9001 Certificeret

Skal vi hjælpe dig?

Ansatte

Helmich og Søn Begravelsesforretning
Thomas Helmich

Indehaver og bedemand

 • Bankuddannet
 • Bedemand siden 1996
 • Eksamineret bedemand
 • Diplom uddannet bedemand
Bent Petersen

Bedemand

 • Bankuddannet
 • Bedemand siden 2000
 • Eksamineret Bedemand
Vivi Clemmensen

Bedemand

 • Kontoruddannet
 • Bedemand siden 2007
 • Eksamineret bedemand
Thomas Møller Jensen

Bedemand

 • Shipping uddannet
 • Bedemand siden 2011
 • Eksamineret bedemand
Torben Buhrkall

Bedemand

 • Tidl. Kirkegårdsass.
 • Bedemand siden 2015
 • Eksamineret bedemand

Lokationer

Vores erfarne bedemænd arbejder i hele Sønderborg kommune. Vores kerneværdier er omsorg, tillid og respekt.

Hos Sønderborg Begravelsesforretning hjælper vi med alle de praktiske gøremål i forbindelse med begravelser og bisættelser i Sønderborg, men vi arbejder overalt i Sønderborg Kommune og de områder uden for Sønderborg kommune, hvor der er brug for os.

Kontakt Helmich & Søn’s begravelsesforretning