Søren Erik Andersen & Søn

Historie

Et familieforetagende som har eksisteret i over 125 år har naturligvis en historie som bør fortælles. Nedenfor er ganske kort opridset de væsentligste begivenheder.

Men lad os starte med i dag og så gå tilbage i tiden. I dag ledes virksomheden af bedemand Jesper Sigurd Andersen som er 4. generation i Andersen-familien der grundlagde sine aktiviteter tilbage i 1897.

Det nuværende Søren Erik Andersen & Søn Begravelsesforretning – Kolding Bedemandsforretning – er startet af Søren Erik Andersen som er 3. generation og som var aktiv i forretningen indtil hans død i februar 2019.

Men selve historien tager sit udspring i Sdr. Bjert den 4. juni 1897, hvor sadelmagermester Søren Jesper Andersen sammen med hustruen åbnede værksted og forretning. Med et stort opbud af hårdt arbejdende bønder fra de mange omkringliggende gårde var der nok at se til i værkstedet.

I 1942 overtog et at parrets 14 børn, Georg Andersen, firmaet efter faderens død. Men i løbet af 1950’erne betød den stigende mekanisering af landbruget at behovet for det gamle håndværk med segl og seletøj blev mindre. Så Georg Andersen startede sit eget busfirma.

I 1964 kom Søren Erik Andersen (søn af Georg Andersen) hjem på værkstedet. Han var udlært møbelpolstrer og atter kom der gang i værkstedet med møbelhåndværket. Hustruen, Anna-Grethe Andersen, hjalp til på værkstedet hvor der også blev syet gardiner.

I 1972 overtog Anna-Grethe og Søren Erik Andersen begravelsesforretningen efter daværende snedker og karetmager Mads Schousboe i Sdr. Bjert. Den kørte de sideløbende med møbelpolstrerværkstedet i Sdr. Bjert og i 1983 åbnedes kontoret på Dyrehavegårdsvej i Kolding. Først i lejede lokaler på hjørnet af Dyrehavegårdsvej og Ibsvej, og senere, og i de nuværende egne lokaler på hjørnet af Dyrehavegårdsvej og Fredericiagade.

I 1999 blev Jesper Andersen, søn af Anna-Grethe og Søren Erik Andersen, ansat i virksomheden. Jesper drev tidligere Bjert Busser efter sin farfar Jens Georg Andersen. Jesper gennemgik bedemandsuddannelsen tilbage i 1987 og efterfølgende diplomuddannelsen gennem Danske Bedemænd.

I 2001 overtog Anna-Grethe og Søren Erik Andersen Egtved Begravelsesforretning efter tidligere indehaver og kollega John Larsen. Egtved Begravelsesforretningen har rødder tilbage til 1888.

I 2002 kom tillige datteren, Karin Lomholt, til i forretningen, hun er også uddannet bedemand men varetager hovedsageligt det administrative og er mange gange den første man møder når man kontakter forretningen.

1. april 2011 blev Tagkær Begravelsesforretning i Christiansfeld overtaget efter kollegaen Leif Jacobsen. Tagkær Begravelsesforretning er en gammel familievirksomhed som blev grundlagt i 1908 som tømrer og snedkervirksomhed med begravelsesforretning som tillægserhverv. En gammel familievirksomhed gennem flere generationer, som vi stolt viderefører.

I september 2011 overtog sønnen Jesper Sigurd Andersen aktiviteterne efter Anna-Grethe og Søren Erik Andersen, som fortsatte deres virke i begravelsesforretningen.

I dag driver Søren Erik Andersen & Søn begravelsesforretning i Sdr. Bjert, Christiansfeld, Egtved og Kolding.

Søren Erik Andersen & Søn er i dag en ISO9001 certificeret forretning og var blandt nogen af de første certificerede i landet. En certificering af bedemænd som forbrugerrådet TÆNK anbefaler

Om os

Vi har gennem generationer hjulpet familier og pårørende med begravelse og bisættelse og har et stort lokal kendskab.
Vi hjælper dig i en svær tid, hvor der med et dødsfald, melder sig mange vigtige spørgsmål.
Der skal tages stilling til mange personlige, praktiske og juridiske opgaver før en bisættelse eller begravelse kan finde sted.
Dine tanker og ønsker skaber den sidste afsked og derfor er den personlige samtale med os særlig vigtig. Det er afgørende for os at du er tryg, bliver lyttet til og vejledt. Vi prioriterer samtalen som sikrer en tryg oplevelse.

Galleri

Søren Erik Andersen & Søn
Jesper Andersen

Indehaver af Søren Erik Andersen & Søn

Certificeret

Søren Erik Andersen & Søn er DS9001 Certificeret

Skal vi hjælpe dig?

Ansatte

Søren Erik Andersen & Søn
Jesper Sigurd Andersen

Indehaver og bedemand

Jeg er 4. generation i familievirksomheden Søren Erik Andersen & Søn, som søn af Anna-Grethe og Søren Erik Andersen.

Siden 1999 har jeg arbejdet som eksamineret bedemand. Jeg vægter det personlige, dialogen og den enkeltes behov i afskeden højt og har en dyb respekt for det enkelte menneske.

Camilla Laursen

Bedemand

Jeg blev ansat i 2011 og uddannet bedemand igennem brancheforeningen Danske Bedemænd i 2013.

Jeg sætter personligt en stor ære i at må hjælpe i den svære tid, at have respekt for hvert enkelt menneske og deres ønsker og at gøre afskeden med deres kære til noget mindeværdigt.

Jørgen Pedersen

Bedemand

Jeg har været ansat ved Søren Erik Andersen & Søn siden 2013 og afsluttede min uddannelse som eksamineret bedemand i 2015.

For mig som bedemand er det vigtigt, at være nærværende og lyttende i den vigtige samtale, så vi sammen kan finde frem til, for jer, den smukkeste og rigtigste afsked med jeres kære.

Elly Dahl

Bedemand

I 2015 blev jeg ansat og blev siden uddannet som bedemand igennem brancheforeningen Danske Bedemænd i 2017. I mit daglige arbejde som bedemand giver det mig stor mening med omsorg og empati, at give den bedste service og imødekomme de pårørendes ønsker i afskeden med deres kære.

Karin Lomholt

Bedemand/Kontor

Jeg er vokset op med bedemandsfaget tæt på, da mine forældre, Anna-Grethe & Søren Erik Andersen har drevet begravelsesforretning hele mit liv. Jeg startede i virksomheden i 2002 og varetager de fleste administrative opgaver. Jeg er uddannet og eksamineret bedemand via brancheforeningen Danske Bedemænd. Jeg sætter stor pris på at kunne vejlede og rådgive pårørende i en svær tid, både før, under og efter begravelsen.

Lokationer

Kolding Bedemandsforretning
Tagkær – Christiansfeld Begravelsesforretning

Kontakt Søren Erik Andersen & Søn